HiFive top banner

Historie

KCN Historie

De geboorte van Kever Club Nederland ontstond heel toevallig in de zomer van 1983. Net bij dat ene verkeerslicht stonden twee Keverrijders, zij begonnen een gesprek en van het een kwam het ander.

In augustus 1983 organiseerde onze oprichter Jerry Voorjans met Jan Martens en nog wat Keverliefhebbers de eerste VW Keverdag. Op een veldje achter een café aan de Markt in het Brabantse Heeze kwamen vele Kevers toegestroomd. De belangstelling was zo overdonderend dat het al snel een uitgemaakte zaak was; er iets moest gebeuren.

Op 18 mei 1984 werd de gang naar de notaris en de Kamer van Koophandel gemaakt en daarmee was de oprichting van Keverclub Zuid Nederland een feit. Mede door het stencilwerk van Jan Martens waardoor alle Kevers, die het straatbeeld sierden, van een kopietje werden voorzien, heeft de club een geweldige groei gemaakt. In dat prille begin bestond het bestuur uit voorzitter Jerry Voorjans, en penningmeester Jan Martens. Na het Kevertreffen in september 1984 op het Eurocircuit in Valkenswaard is Gerard Wilke tot het bestuur toegetreden.

Door de grote groei van de club met leden uit het hele land is op 1 januari 1987 de clubnaam veranderd in Kever Club Nederland. Het ledenaantal was toen al naar ruim 800 gestegen. Wij, Jerry, Jan en Gerard zijn trots dat we aan de wieg hebben mogen staan van de grootste en gezelligste typegebonden automobielclub van Europa.

Gerard Wilke, Erevoorzitter en Clubmentor K.C.N.