Voorzitter

voorzitter@keverclub.nl

Ik ben Erik en sinds 2012 voorzitter van deze mooie, actieve en vooral gezellige club. Voordat het zover kwam heb ik al van alles gedaan binnen de KCN; van camping crew op het IKW, medewerkers beheer, algemeen bestuur tot vele jaren de club shop en de organisatie van het 25 jarige jubileum van KCN.

De kever liefde is bij mij spontaan ontstaan, geen vader, opa of andere paplepel waarmee het naar binnen is geslopen. Ik heb het altijd leuke auto’s gevonden en toen ik als student op eigen vervoer aangewezen was om überhaupt nog ergens te kunnen komen moest er iets komen. Na een betrouwbare Eend en een Daihatsu is in 1991 laatstgenoemde omgeruild voor een witte spaarkever uit 1968, de 46-84-EX. Als DJ reed ik met de Kever volgeladen het hele land door. Omdat daar ook wel eens iets aan mankeerde heb ik me de techniek en het restaureren eigen gemaakt en leerde zo ook snel andere kever liefhebbers kennen. Vele andere Kevers kwamen en gingen maar de eerste spaarkever mocht blijven. Tot een jaar of 10 geleden toen deze weer aan een restauratie toe was en ik daar geen zin en tijd voor had. Intussen is er wel een hele verzameling blijven hangen. Allemaal luchtgekoelde VW’s die als wrak of onrijdbaar zijn gekocht en weer toonbaar en rijdbaar zijn gemaakt. Allemaal met mijn eigen gouden handjes gemaakt. Er is weinig wat ik niet in mijn handen heb gehad.

Inmiddels is mijn hobby meer het sleutelen aan en restaureren van, dan het rijden met een Kever. Intussen is de KCN voor mij al bijna familie geworden, zo voelt het zeker als we elkaar treffen op een evenement. Ondanks dat we een grote vereniging zijn, zijn we toch vooral een club van hele gewone gezellige mensen. Van alles wat en het mag en kan allemaal. Dat maakt het juist zo leuk.