Secretaris
secretaris@keverclub.nl

Ik ben Maarten van Ravels en secretaris van de Kever Club Nederland.

Eind jaren 70 werd ik als aggregaat monteur opgeleid tijdens het vervullen van de militaire dienstplicht. Veel aggregaten waren toen voorzien van een Volkswagen 1200 industriemotor. Deze aggregaten bleken uiterst betrouwbaar te zijn juist omdat de motoren luchtgekoeld waren. Voor mijn familie die destijds in bezit was van een mooie witte Kever (zo eentje met die mooie rode stoelen) was ik vanaf die tijd dè onderhoudsmonteur. Naast het sleutelen aan auto’s sleutelde ik graag ook aan de boot die we hadden, een 25 meter lange Wagenbrugge Hagenaar, waarin een 38 pk Lister Dursley JP4 stond.

Vanaf die tijd deed ik het onderhoud aan mijn auto meestal zelf. Tot ik op een goede dag een krokante Lelijke Eend kocht met als doel deze te gaan restaureren. Nadat ik de restauratie had voltooid werd ik benaderd door Herman Derks (penningmeester KCN) met de vraag: zou jij ons kunnen helpen en het leuk vinden om te jureren bij de Best Show of Shine. En zo komt van het een het ander en heb ik dus nu ook een Volkswagen T2B om ook daaraan te sleutelen.

In maart 2023 ben ik gekozen bestuurslid van deze mooi club. Ik ga ervan uit dat de ervaring die ik de afgelopen decennia opgedaan heb als projectmanager en adviseur goed kan gebruiken om de Kever Club Nederland organisatorisch nog een beetje beter te maken.